020 6823573

020 6823573

Aardappelen

Een belangrijke speler

A.C. Loogman is meer dan alleen groothandel. De kennis van aardappelen is groot. Telers zijn geen leveranciers, maar partners met wie Loogman samenwerkt aan een zo optimaal mogelijk product. Om zeker te zijn van de juiste kwaliteit, verkoopt Loogman pootaardappelen aan de telers. De rassen worden in overleg met de klant bepaald. Daarnaast gaan we met onze tijd mee en zijn we bekend met alle moderne systemen zoals EDI, GS1 en zijn we IFS high level gecertificeerd.

ac loogman aardappelen

Algemeen

A.C. Loogman koopt de aardappelen rechtstreeks bij gerenommeerde telers die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen. Van augustus tot en met mei worden de aardappelen afgenomen van Nederlandse telers. De overige maanden importeert Loogman consumptieaardappelen en uien vanuit Spanje, Cyprus, Italië en Israël. Ook hier zijn vaste telers geselecteerd. Aardappels vanuit de Benelux worden met eigen bulkvervoer naar Aalsmeer vervoerd.

Proces

Via een transportband komen de aardappelen het bedrijf binnen, waarna ze via een buis met water doorgaan naar de wasmachine. Na het wassen in de productvriendelijke machine worden de aardappelen gedroogd. Een geavanceerde scanner controleert ieder exemplaar. Aardappelen die niet aan de eisen voldoen, worden gebruikt als veevoer. De goede aardappelen gaan verder naar een van de vier volautomatische verpakkingsmachines.

wasmachine_1
070209rp_063

Assortiment

Het assortiment van A.C. Loogman is zeer breed. Bekende rassen zijn: Melody, Milva, Maritiema, Nicola, Bildstar, Eigenheimer, Opperdoezer Ronde, Roseval en de biologische rassen Allians, Marabel en Laura (roodschillig). Ook alle soorten geschilde aardappelproducten zoals tafel, kriel, bonken, friet, blokjes etc. zijn verkrijgbaar. Wij verkopen ook aanverwante producten zoals uien en knoflook. 

Tijdens het proces van sorteren, wassen, verpakken en aflevering vinden nog verschillende controles plaats, zodat kwaliteit gegarandeerd is. De aardappelen worden zes dagen per week met eigen vervoer door heel Nederland geleverd. Dit gebeurt binnen 24 uur via DC’s, crossdocking en desgewenst rechtstreeks aan filialen.

Verpakking

De aardappelen kunnen in iedere gewenste verhouding worden verpakt. In folieverpakkingen, netverpakking, jute, dozen of los in kisten, big bags of bulk. Loogman verzorgt indien gewenst het ontwerp van de verpakking. Wij hebben een prachtige folieverpakking in 5 en 2,5 kg in de verschillende kook/kleur segmenten. Blauw = iets kruimig, groen = vastkokend en rood = kruimig. Natuurlijk voeren wij onze bekende “Texelster” verpakking voor de biologische aardappelen. Voor de verse aardappelen, bio aardappelen en kriel hebben wij 1kg stazakken. Ook private labelverpakkingen behoren tot de mogelijkheden.

assortiment_4

Veelzijdige voedingsbron

Koken bakken, poffen, frituren, grillen, stomen, pureren… Met de aardappel kan het allemaal. Hij is ontzettend veelzijdig en vormt de basis van duizenden gerechten. Op www.aardappels.nl lees je meer over de veelzijdigheid van de aardappel. Op de site staan ook populaire recepten.

Waar komt de aardappel vandaan?

De Inca’s verbouwden al eeuwenlang aardappelen toen Columbus Amerika ontdekte. De Spaanse ontdekkingsreizigers namen de plant mee naar Europa. In het begin werden de aardappelen verbouwd in de tuinen van kloosters. De gewone boeren wilden er eerst niets van weten omdat ze vreesden dat de knollen giftig konden zijn, net als de rest van de plant. Pas in de 18e eeuw werd de aardappel een gebruikelijk onderdeel van de maaltijden in Nederland.